Assortiment sigaren

Ons assortiment sigaren is afkomstig van Nederlandse fabrieken. Wij noemen per soort sigaar de vergelijkbare kwaliteit. Zij zijn afkomstig uit overproductie van fabrieken of zijn tweede keus door een 'miskleur'. Met 'miskleur' wordt bedoeld dat er op het dekblad van de sigaar een kleine verstoring kan zitten (nerf of groen vlekje). Dit heeft uiteraard geen enkele invloed op de kwaliteit van de sigaren. Omdat wij afhankelijk zijn van de partijen die aangeboden worden, kan het voorkomen dat uw favoriete sigaar tijdelijk niet beschikbaar is. Hieronder treft u een omschrijving aan van het assortiment sigaren die wij voeren en aanbieden.

Cigarillo

  

Tuit Corona

  

Cigarillo is de kleinste sigaar, in de volksmond wordt deze ook wel spriet genoemd, met 'flosje' aan het einde is de benaming: Wilde Cigarillo. Wordt in zo'n 5 minuten gerookt. Lengte 93 mm en diameter tussen 8 a 9 mm.

  

Niet veel voorkomende maat. Wordt veel gerookt als after dinner sigaar. Lengte 125 mm en diameter 14 mm.

    

Senoritas

  

Panatella of slanke Corona

  
Senoritas zijn een populaire soort sigaren. Juist hier maken de verschillende soorten tabak en de wijze van rollen het verschil. Lengte tussen de 100 en 112 mm en diameter 12 mm. Rookduur ongeveer 10 minuten  

Naamgeving wisselt nogal eens bij deze sigaren. Wij gebruiken in onze beschrijvingen panatella. Allerlei verschillende soorten maten. Hiervoor moet je de tijd nemen (ongeveer 30 a 40 minuten). Lengte 112 tot 124 mm en diameter 10 mm.

    

Tuit Senoritas

  

Corona

  
Senoritas zijn een populaire soort sigaren. Juist hier maken de verschillende soorten tabak en de wijze van rollen het verschil. Lengte tussen de 100 en 112 mm en diameter 12 mm. Rookduur ongeveer 10 minuten  

De corona is in verschillende lengten beschikbaar. Doorgaans sigaren waar u echt voor moet gaan zitten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, roken deze sigaren niet zwaar. Lengte 124 tot 144 mm en diameter 13 tot 16 mm. Rookduur tussen de 35 en 60 minuten.

    

Wilde Cigarros

  

Petit Panatella

  

De wilde cigaros is ook een van de meest populaire modellen. Vroeger heette deze sigaar wilde Havana, echter deze naam mag in de handel niet meer gevoerd worden. Kenmerkend is het flosje, die nogal eens voor een brandgaatje in de kleding wil zorgen. Lengte 113 tot 124 mm en diameter 13 mm. Rookduur 10 a 15 minuten

  

Ook wel in deze maat 'Lange Senoritas' genoemd. Ook hierin zijn veel verschillende soorten en maten. Lengte 112 mm en diameter 10 mm.