terug

Alles wat u moet weten over het roken van sigaren

Wilt u wel eens een sigaar proberen maar weet u niet goed wat voor een en waar u precies op moet letten wanneer u sigaren koopt? Sigarenverkoop.nl is gelukkig dé specialist op het gebied van sigaren en vertelt u in dit artikel graag alles wat u moet weten over het roken van sigaren.

Kies de juiste rooktijd van de sigaar

Wil je graag lang van je sigaar genieten, of gaat het om een afsluiter van een gezellige avond? Dit is erg belangrijk wanneer u sigaren gaat kopen, gezien u niet zit te wachten op een sigaar met een rooktijd van een half uur, terwijl u eigenlijk naar bed wil… Hieronder ziet u de rooktijd van de sigaren van Sigarenverkoop.nl. Wilt u even snel een sigaar roken met een langere rooktijd? Dat is natuurlijk zonde, maar laat deze dan uitroken in de asbak, bijvoorbeeld wanneer u plotseling onderbroken wordt. Knip de sigaar echter nooit doormidden! Er zijn daarnaast ook geen regels over tot hoe ver u een sigaar moet roken. Wanneer u klaar bent met een sigaar en er niet meer van geniet, moet u ermee stoppen.

Let op het formaat van de sigaar

Naast de rooktijd, kunnen sigaren ook gecategoriseerd worden op lengte en dikte. Hoe langer de sigaar, des te koeler de rook. Daarnaast hebben langere sigaren vaak ook meer smaak. Een korte sigaar wordt namelijk eerder warm waardoor de smaak minder goed vrijkomt. Daarnaast kan er gekeken worden naar de dikte van de sigaar. Want hoe dunner de sigaar, hoe minder tabaksvuller er nodig is. Elke sigaar wordt gemaakt van een bindblad en een dekblad. Bij een dunne sigaar is de invloed van deze bladen dus duidelijker aanwezig dan bij een dikke sigaar.

Ga altijd voor kwaliteit

Kwaliteit is erg belangrijk wanneer het aankomt op sigaren. Een goede sigaar herkent u meteen wanneer u deze rookt. Wanneer een goede sigaar brandt, verandert de vorm van vast, naar vloeistof en naar gas. De oliën van de bladeren gaan dan door de tabak, waardoor er rijke en dichte rook ontstaan. Zo weet u dat u een sigaar van kwaliteit heeft. Soms wordt nog weleens gepretendeerd dat donkere sigaren zwaarder, sterker en van betere kwaliteit zijn dan lichtere sigaren. Dit is ook niet het geval. De sterkte van een sigaar is namelijk afhankelijk van het type tabaksblad en tabaksvuller dat gebruikt wordt. Zo kan een sigaar met een licht blad ook gecombineerd worden met een sterke tabaksvuller, waardoor dit nog steeds een sterke en goede sigaar is. De kleur van een sigaar zegt dus niets over de kwaliteit. Bij Sigarenverkoop.nl vindt u dan ook miskleur sigaren; sigaren met een klein vlekje of ietwat andere kleur die toch van uitstekende kwaliteit zijn.

Zo rookt u een sigaar

Wanneer u de sigaar uit de verpakking haalt, ziet u dat deze een open einde en een gesloten einde heeft. Voordat u de sigaar aansteekt, moet de gesloten einde verwijderd worden. Hierdoor vindt de rook zij weg naar uw gehemelte en ervaart u de meeste smaak. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar de meest voor de hand liggende manier is echt om dit met de schaar te doen. Uw gehemelte speelt dan ook een grote rol bij het roken van een sigaar. Zo proeft u namelijk de smaak van de sigaar. De rook moet in uw mond blijven terwijl u door uw neus ademt. Anders dan bij sigaretten wordt er dus niet geïnhaleerd of geslikt.

 


geschreven door Sigarenverkoop - 05-12-2018 03:24

laatst geupdate op : 16-08-2022 05:44

tags : Rookduur van sigaren