CORONA SIGAREN


De Corona sigaar is de grootste sigaar in ons assortiment . Alle grote merken voeren de corona sigaar. Voor de corona sigaar ga je even zitten. Dit model wordt door kenners wel als de mooiste onder de sigaren beschouwd. De corona sigaar is, in tegenstelling wat veel mensen denken, een milde sigaar. Veel van de tabakken komen uit Sumatra, Java en Vorstenlanden. Ook worden er andere tabakssoorten in het binnengoed toegevoegd. Andere tabakssoorten komen uit Brazilië, Cuba, Dominicaanse Republiek en de Verenigde Staten. 

 

Reviews

overall 0 reviews

 Heb je al enige ervaring met dit product?

Rookduur Corona
De rookduur van een corona varieert van 15 tot 30 minuten. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid tabak en de stijfheid van het rollen die worden gehanteerd bij het maken van de Corona.

After dinner sigaar
Een Corona kan goed als after dinner sigaar worden genuttigd. Omdat de Corona sigaar een zachte en milde sigaar is, is hij uitstekend geschikt als after dinner sigaar. Omdat de corona een grotere sigaar is en het binnengoed uit short filler tabak bestaat, geeft het meer mogelijkheden om een goede melange samen te stellen (vergelijkbaar met thee en koffie).

Geknipte of ongeknipte sigaar
Sommige sigaren worden ongeknipt verkocht, dat wil zeggen dat de sigaar nog niet is geopend aan de mond-zijde. Om de sigaar te kunnen roken zal deze moeten worden geopend of geknipt. Dit gaat vaak met een sigarenschaar of "sigarenguillotine". De sigaar wordt altijd op een snelle manier geknipt (anders gaat de sigaar rafelen). Overigens zijn de meeste sigaren die in Nederland gemaakt worden al machinaal geknipt. Corona's die uit bijvoorbeeld Cuba of de Dominicaanse Republiek komen zijn over het algemeen longfillers die meestal nog geknipt moeten worden.