Panatella sigaar

De Panatella sigaar is een sigaar voor kenners. De panatella sigaar is langer dan een senoritas sigaar en dunner dan een corona sigaar. Daarnaast onderscheiden we nog de petit panatella of slim panatella. Deze sigaren zijn dunner, namelijk zo’n 8 millimeter terwijl de normale panatella sigaren ongeveer 11 millimeter dik zijn. De geleerden zijn het er niet over eens waar het woord panatella oorspronkelijk vandaan komt. Het meest geloofwaardig is de uitleg dat het woord is afgeleid van het Spaanse woord voor een lange dunne biscuit (soepstengel), vanuit het Italiaanse verkleinwoord panatella, wat uiteindelijk is afgeleid van het Latijnse panis, wat brood betekent. Daar heeft de sigaar vanwege zijn lengte inderdaad iets van weg.

Sigaar
Prijs
Aantal
 
Naam: smalle panatella - SV41
Vergelijkbaar met: Balmoral Cumberland
Afmeting: doorsnede 10 mm, lengte 110 mm
Verpakkingswijze: kist
Aantal per verpakking: 50 stuks
€ 19,00
 
Bestel
Naam: Lange panatella - SV42
Vergelijkbaar met: Justus van Maurik Noblesse
Afmeting: doorsnede 12 mm, lengte 132 mm
Verpakkingswijze: kist
Aantal per verpakking: 50 stuks
€ 35,00
Naam: slanke corona
Vergelijkbaar met: Tweede keus Hajenius
Afmeting: doorsnede 11 mm, lengre 120 mm
Verpakkingswijze: kist
Aantal per verpakking: 50 stuks
€ 28,90
 
Bestel
Naam: Long panatella - SV47
Vergelijkbaar met: Balmoral Overland
Afmeting: doorsnede 11 mm, lengte 130 mm
Verpakkingswijze: kist
Aantal per verpakking: 25 stuks
€ 23,00
 
Bestel
Naam: Slim panatella - SV49
Vergelijkbaar met: Cortes Royal Class
Afmeting: doorsnede 10 mm, lengte 108 mm
Verpakkingswijze: lakkist
Aantal per verpakking: 50 stuks
€ 17,60
 
Bestel
powered by myShop.com
1 - 5

Panatella sigaren van verschillende merken

De panatella sigaren die Sigarenverkoop.nl in het assortiment heeft, zijn allen shortfiller sigaren. Dat wil zeggen dat zij zijn opgebouwd uit shortfiller tabak (kleine stukjes tabak) waar omheen een omblad is gemaakt. Vervolgens is daar een dekblad omheen gelegd. Omdat de sigaar enig volume heeft, is het goed mogelijk om deze te melangeren. Panatella sigaren kunnen dus een eigen smaak hebben dat hen onderscheidt. Alle grote sigarenmerken in Nederland voeren een panatella sigaar. Sigarenverkoop.nl verkoopt miskleur panatella sigaren van Balmoral (sv47), Justus van Maurik (sv42) en Oud Kampen (sv43).

Panatella sigaren kopen bij Sigarenverkoop.nl

Sigarenverkoop.nl koopt miskleur sigaren in. Dat wil zeggen dat op de buitenzijde een oneffenheid kan voorkomen doordat bijvoorbeeld een regendruppel is gevallen op de droge tabak. Ook is soms op het dekblad een bladnerf te herkennen, waardoor het niet de eerste keus is. Voor u als klant maakt dat inhoudelijk geen verschil qua kwaliteit. De gebruikte tabakken en het fabricageproces zijn immers gelijk. Bestel ze online.