Panatella sigaar

De Panatella sigaar is een sigaar voor kenners. De panatella sigaar is langer dan een senoritas sigaar en dunner dan een corona sigaar. Daarnaast onderscheiden we nog de petit panatella of slim panatella. Deze sigaren zijn dunner, namelijk zo’n 8 millimeter terwijl de normale panatella sigaren ongeveer 11 millimeter dik zijn. De geleerden zijn het er niet over eens waar het woord panatella oorspronkelijk vandaan komt. Het meest geloofwaardig is de uitleg dat het woord is afgeleid van het Spaanse woord voor een lange dunne biscuit (soepstengel), vanuit het Italiaanse verkleinwoord panatella, wat uiteindelijk is afgeleid van het Latijnse panis, wat brood betekent. Daar heeft de sigaar vanwege zijn lengte inderdaad iets van weg. 

Reviews

overall 0 reviews

 Heb je al enige ervaring met dit product?

Panatella sigaren van verschillende merken

De panatella sigaren die Sigarenverkoop.nl in het assortiment heeft, zijn allen shortfiller sigaren. Dat wil zeggen dat zij zijn opgebouwd uit shortfiller tabak (kleine stukjes tabak) waar omheen een omblad is gemaakt. Vervolgens is daar een dekblad omheen gelegd. Omdat de sigaar enig volume heeft, is het goed mogelijk om deze te melangeren. Panatella sigaren kunnen dus een eigen smaak hebben dat hen onderscheidt. Alle grote sigarenmerken in Nederland voeren een panatella sigaar. Sigarenverkoop.nl verkoopt miskleur panatella sigaren van Balmoral (sv47), de Olifant (Paulus sigaren), Justus van Maurik (sv42) en Oud Kampen (sv43).

Panatella sigaren kopen bij Sigarenverkoop.nl

Sigarenverkoop.nl koopt miskleur sigaren in. Dat wil zeggen dat op de buitenzijde een oneffenheid kan voorkomen doordat bijvoorbeeld een regendruppel is gevallen op de droge tabak. Ook is soms op het dekblad een bladnerf te herkennen, waardoor het niet de eerste keus is. Voor u als klant maakt dat inhoudelijk geen verschil qua kwaliteit. De gebruikte tabakken en het fabricageproces zijn immers gelijk. Daardoor kunt u bij ons panatella sigaren van uitstekende kwaliteit, maar voor een scherpe prijs kopen! Bestel ze nu online.