Tips voor sigaren roken

Sigaren roken

Ziezo, lekker gegeten, even een sigaar roken. De sigaar tussen de tanden, kaarsvlammetje eronder, een paar flinke trekken... dan vraagt u zich af wie die bittere, scherpe rotsigaar gemaakt heeft! Zo niet doen dus.

Zo moet u als te werk gaan: Neem de sigaar tussen duim en middelvinger, wijsvinger op het mondeinde, houd de sigaar schuin naar beneden en neem nu een gasaansteker (bij gebruik van lucifers eerst de zwavel laten verbranden) en houd deze iets onder het vuureinde van de sigaar. De sigaar langzaam ronddraaien, zodat de randen aangloeien, nog iets langer verwarmen, eventueel wat aanblazen of draaiende bewegingen maken. De heerlijke geur bewijst dat de sigaar op temperatuur is.

Zachte, kleine trekjes nemen, geen haardvuur maken!.


Gemiddelde rooktijd van sigaren in minuten



 

Tip bij het sigaar roken

 

Hoe minder rook u in de mond neemt hoe zachter de smaak en hoe geuriger de sigaar. Zwavel, kaars, benzine-aansteker; alles wat walmt is uit den boze bij het aansteken van de sigaar. Smaak en geur worden door de mond en vooral door de neus herkend Uw longen kunnen niets, helemaal niets proeven: dus niet inhaleren. Het proeven van een sigaar is een spel van proeven en ruiken. Elk spel heeft zijn regels waaraan u zich dient te houden. Bij overtreding wordt de sigaar bitter en scherp. Iemand vroeg ooit aan Zino Davidoff hoe hij het best een sigaar kon roken en het antwoord luidde: stelt u zich voor dat u een briefje van 100, - oprookt; dan wilt u er toch ook zo lang mogelijk mee doen? Een askegel aan de sigaar zorgt voor een goede temperatuur; dus niet vlug aftikken.

 

Stoppen met sigaar roken

 

Over het algemeen wordt een sigaar voor 2/3 opgerookt. Stop met roken wanneer de sigaar niet meer smaakt (omslagpunt), oproken tot het bittere einde mist zijn doel. Vermoord uiteindelijk uw sigaar niet, maar leg hem in de asbak.

Gemiddeld gewicht van een Nederlandse sigaar in grammen