Sigarenwinkel


Sigarenverkoop.nl - dé online sigarenwinkel

De sigarenwinkel is al decennia lang een vertrouwd gezicht in de winkelstraten in Nederland. Onze opa’s kochten sigaren nog per stuk, die in een aparte zakje werden gedaan. Als kind was de sigarenwinkel iets speciaals. Het rook er naar tabak en vaak werd er in de winkel ook een sigaar opgestoken. Tegelijkertijd werden de alledaagse nieuwtjes even uitgewisseld.

De aanwezigheid van sigarenwinkels in de winkelstraten dreigt te verdwijnen. De winkeliers konden zich tot in de jaren zeventig concentreren op tabaksproducten, daar zijn langzamerhand meer producten aan toegevoegd. De sigarenwinkel is verworden tot een soort gemakswinkel waar je van alles koopt van wenskaarten, loten, snoep, koffie, boeken en tijdschriften en niet te vergeten gokproducten. Enerzijds ligt dit aan het feit dat sigarenwinkeliers te weinig marge maakten op de tabaksproducten en dus andere zaken er bij gingen verkopen. Anderzijds is een groot deel van de omzet verschoven van de sigarenwinkel naar het zogenaamde grijze circuit. Het geeft te denken dat een bekend sigarettenmerk het meest verkochte artikel is bij de supermarkt!

Tenslotte heeft de maatschappelijke discussie over tabak ook het bestaansrecht verder onder druk gezet. Op dit moment wordt minder dan de helft van de sigaren in specifieke sigarenwinkels of gemakswinkels verkocht. Dat roept de vraag op of er nog een toekomst is voor de specifieke sigarenwinkel. Nederland heeft een lange historie als het gaat om het maken van sigaren, sigarenkisten en sigarenbandjes. Ons land staat bekend als één van de beste sigarenmakers ter wereld met goede merken. Ook zijn de long filler sigaren in opkomst en dat heeft een boost gegeven aan het roken van sigaren. Voor deze sigaren moet je wel even de tijd nemen (30 minuten) en lenen zich niet voor kleine genietmomenten.
De traditionele sigarenwinkels met een groot assortiment en met exclusieve sigaren en andere tabaksproducten, daarvan zijn er gelukkig nog zo,n tachtig in Nederland.  Zo heeft iedereen zijn eigen specialiteit en bestaansrecht.

Sigarenverkoop.nl heeft een buitengewoon goed assortiment opgebouwd van Nederlandse sigaren tweede sortering en miskleur. Sigarenverkoop.nl legt zich toe op de sigaren met een goede kwaliteit tegen de scherpste prijzen van Nederland.