Tuitknak sigaren


Bij Sigarenverkoop.nl kunt u ook terecht voor tuitknak sigaren van verschillende merken. De tuitknak sigaar is erg populair en ontleent zijn naam aan de speciale vorm van de sigaar. Een tuitsigaar loopt namelijk aan het einde smal toe in de vorm van een tuit. Hierdoor is het mogelijk om het beste gedeelte van de sigaar, het dekblad, een prominentere plek te geven in de smaakbeleving. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, steekt u het tuitje met een vuurtje aan en is dit niet bedoeld om in de mond te stoppen. De tuitknak sigaren zijn een van oorsprong Nederlandse vinding en staan bekend om hun kwalitatieve niveau. 

Tuitknak sigaar van verschillende fabrikanten

Er zijn niet veel fabrikanten die de tuitknak sigaar nog fabriceren. Balmoral (sv24) en Oud Kampen (sv25) zijn de bekendste. De Olifant fabriek is gestopt met het produceren van hun tuitknak sigaren: de knakjes. Het binnengoed van een tuitknak sigaar bestaat uit shortfiller materiaal. Dat zijn kleine stukjes tabak die met elkaar gemengd worden. Tezamen met het dekblad wordt het gemelangeerd tot een smakelijke tuitknak sigaar. In die zin kent het melangeren van een sigaar veel overeenkomsten met die van wij, thee en koffie. Ook daar is het combineren van verschillende oogsten een vak. De gebruikte tabak komt vaak uit Zuid-Amerika en Indonesië. De tuitknak sigaar is in verschillende groottes te krijgen, echter zijn de kleine soorten het populairst. De gemiddelde rooktijd bedraagt zo’n 12 minuten. 
 

Tuitknak sigaren kopen bij Sigarenverkoop.nl

Houdt u wel van een tuitknak sigaar op zijn tijd? Dan kunt u deze gemakkelijk online kopen bij Sigarenverkoop.nl. Bij Sigarenverkoop.nl vindt u sigaren met een vlekje of oneffenheid aan de buitenzijde, wat miskleur genoemd wordt. Dit is echter totaal geen belemmering voor de goede kwaliteit; de melange heeft hierdoor namelijk niet te lijden. Daarnaast bent u wel een stuk goedkoper uit! Bestel uw tuitknak sigaren daarom direct online bij Sigarenverkoop.nl!